Maasmechelen 2018

Maasmechelen (B), zondag 4 maart 2018.

Gelukkig stijgen de temperaturen, want afgelopen dagen waren extreem koud. Het beloofd vandaag een graad of 12 te worden en ziedaar. Het is zelfs warm tijdens de halfvasten optocht.

We zijn te gast in Maasmechelen (B) bij carnavalsvereniging “De Zavelzekskes”. Voor wie zich afvraagt waar deze naam vandaan komt: “Zavel” verwijst naar het witte zand dat uit de Maas gewonnen werd/wordt, “zekskes” zijn de zakken waar het witte zand in bewaard wordt.

Een bijzonder gezellig optreden. Jammer alleen dat de organisatie er geen rekening mee gehouden heeft, dat wij onze eigen muziek bij hebben! We lopen tussen een berg enorme speakers met extreem veel herrie. ¬†Afijn, we doen datgene waar we goed in zijn. Ons optreden wordt in ieder geval door het massale publiek gewaardeerd. En daar doe je het toch voor. Maar zoals al eerder vermeld, een bijzonder gezellige dag, traditioneel afgesloten bij McDonald’s.

De foto’s kun je natuurlijk terugvinden op onze mediapagina.