Voorbereidingen 2018

Drumfanfare Beatrix uit Dongen is gestart met de voorbereidingen voor het seizoen 2018. Dat de band vroeg begint, komt omdat dat de band medio maart klaar wil zijn voor het nieuwe seizoen. Op de wekelijkse repetitie werkt de band aan vernieuwing en verbetering van het repertoire, en de uitbreiding van de Street shows.

Beatrix heeft in 2017 de keuze gemaakt om in plaats van een taptoe-show over te stappen naar Streetshows. Streetshows zorgen voor meer entertainment voor het publiek, maar ook voor meer plezier bij de leden van de band. Met deze nieuwe weg die ze zijn ingeslagen heeft de band al meerdere mooie optredens mogen verzorgen zoals tijdens de grotere optredens in Delft en ‘s-Hertogenbosch (streetparade taptoe) en laatst tijdens de bloemencorso in Loenhout. De band heeft daar de 10.000-den bezoekers goed vermaakt met hun shows.

De eerste aanvragen zijn al binnen voor mooie optredens in binnen- en buitenland.

Beatrix bestaat momenteel uit ongeveer 30 muzikanten met een bezetting van trompet, saxofoon, baritons, trombones en sousafoons aangevuld met een uitgebreid slagwerk.  Om meer body te krijgen in de muziek en show zien de leden graag een uitbreiding van het leden bestand.

In het verleden zijn er in de regio diverse muziekverenigingen om een of andere reden gestopt met de vereniging. Muzikanten die lid waren van deze verenigingen lopen nu zonder vereniging op straat. Juist voor die muzikanten heeft Beatrix plaats binnen haar vereniging. Deze zogenaamde zij-instromers  zijn na een korte (bij)scholing meestal direct inzetbaar onze vereniging.

Ben jij zo’n zij-instromer en wil jij jouw hobby voortzetten? Of weet jij iemand die een muziekvereniging zoekt? Mail dan even naar info@drumfanfare-beatrix.nl of kom op woensdagavond vanaf 19.30 uur lang bij de Viersprong in Dongen.